TERMENELE ȘI CONDIȚIILE GENERALE PENTRU TOATE COMENZILE

Termenele și condițiile de vânzare, livrare și plată

1. Vânzătorul și partenerul contractant

Partenerul dumneavoastră contractant pentru toate comenzile efectuate prin intermediul site-ului nostru web este

AUTODOC SE
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin
Е-mail: [email protected]
Site-ul web: www.autodoc24.ro
Directorul general: Dmitri Zadorojnij (Director executiv), Lennart Schmidt (Director financiar)
Președintele Consiliului de supraveghere: Alexey Kletenkov
NUMĂRUL DE IDENTIFICARE ÎN SCOPURI DE TVA: DE260634589
Registrul comerțului: HRB 247677 B, Oficiul local din Berlin-Charlottenburg

2. Domeniul de valabilitate și obiectul contractului

2.1 Următoarele termene și condiții generale („TCG”) se aplică pentru înregistrarea contului și pentru toate achizițiile de bunuri de către clientul final („dumneavoastră”) în magazinul online www.motordoctor.ro.

2.2 Aceste TCG reglementează exclusiv relația contractuală dintre dumneavoastră și noi. TCG dumneavoastră nu vor constituie parte integrantă a contractului, chiar dacă nu vom obiecta în mod explicit la includerea lor.

2.3 Aceste termene și condiții generale pot fi accesate și imprimate sau descărcate oricând de pe www.motordoctor.ro/conditiile-generale.

3. Înregistrarea

3.1. Înregistrarea este necesară pentru a efectua achizițiile din magazinul online. Acest lucru poate fi efectuat în timpul procesului de comandă, dar și independent de o comandă. După finalizarea înregistrării, vom crea un cont pentru dumneavoastră, pe care îl puteți utiliza pentru a vă gestiona personal datele clientului, precum adresa de livrare.

3.2 Se pot înregistra numai persoanele fizice cu vârsta legală cu capacitatea de a încheia contracte (dar nu, de exemplu, familiile sau cuplurile), persoanele juridice și parteneriatele de afaceri. Această cerință se aplică și la plasarea comenzilor. Dacă o companie este înregistrată ca client, persoana fizică care efectuează înregistrarea garantează că este autorizată să reprezinte compania.

3.3 Atunci când vă înregistrați contul, trebuie să furnizați numele dumneavoastră, factura și adresa dumneavoastră de livrare, numărul dumneavoastră de telefon și adresa dumneavoastră de e-mail și să alegeți o parolă (denumite în continuare „datele de conectare”).

3.4 Depuneți o ofertă irevocabilă pentru încheierea contractului privind înregistrarea contului prin depunerea formularului de înregistrare completat. Vi se va afișa o sinteză a datelor pe care le-ați introdus înainte de depunerea finală a formularului de înregistrare. Puteți corecta erorile navigând înapoi la pagina anterioară din browser și modificându-vă intrările.

3.5 După ce ați finalizat procedura de înregistrare, vă vom expedia un e-mail de bun venit. Recepționarea acestui e-mail încheie înregistrarea contului.

3.6 Garantați că informațiile pe care ni le-ați furnizat în contextul înregistrării sunt veridice și complete. Dacă veți furniza informații incorecte sau incomplete, vom fi autorizați să închidem și să vă ștergem contul fără a respecta o perioadă de preaviz. Vă obligați să comunicați toate modificările viitoare ale informațiilor furnizate în contextul înregistrării dumneavoastră fără promptitudine și fără întârziere.

3.7 Contul poate fi închis în conformitate cu secțiunea 12. Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi șterse imediat, cu excepția cazului în care ni se permite sau nu este necesar să le păstrăm în continuare din cauza dispozițiilor legale. Mai multe detalii pot fi găsite în politica noastră de confidențialitate.

3.8 În niciun caz nu sunteți autorizat să divulgați terților datele dumneavoastră de conectare sau, în special, parola de conectare. În cazul în care un terț obține totuși acces la contul dumneavoastră sau există alți indici de abuz ai contului dumneavoastră, trebuie să ne informați imediat și să vă modificați datele de conectare.

3.9 Nu există dreptul de a vă înregistra sau de a utiliza magazinul online. Nu sunteți autorizat să vă înregistrați de mai multe ori pe www.motordoctor.ro.

4. Încheierea unui contract de achiziție

4.1 Contractele pentru achiziționarea produselor sunt încheie după cum urmează:

4.1.1 Pentru a demara procesul de formulare a comenzii, trebuie să plasați mai întâi articolul pe care doriți să-l achiziționați în coșul de cumpărături, făcând clic pe butonul corespunzător.

4.1.2 Înainte ca comanda pentru conținutul coșului de cumpărături să fie în cele din urmă plasat, tot conținutul comenzii este iarăși afișat. Apoi vă puteți modifica iarăși comanda. Vă salvăm comenzile după încheierea contractului, dar nu le mai puteți accesa. Vă rugăm să verificați cu atenție comanda înainte de a da clic pe butonul "Confirmați comanda".

4.1.3 În cazul modalităților de plată care nu sunt asociate cu plata imediată din partea dumneavoastră, faceți o ofertă irevocabilă de a încheia un contract de cumpărare făcând clic pe butonul "Confirmați comanda" din ecranul ferestrei coșului de cumpărături. Plasarea produselor în magazinul online nu este o ofertă irevocabilă pentru încheierea unui contract. Vom confirma recepționarea comenzii prin e-mail. E-mailul de confirmare nu înseamnă încă că am acceptat oferta dumneavoastră. Contractul de achiziție este încheiat numai atunci când este confirmată expedierea bunurilor. Dacă achitați pentru comanda plasată efectuând un transfer (electronic) de fonduri SEPA al prețului de achiziție la contul nostru bancar (opțiunea de plată "Vorkasse" ["Plata în avans"]), numai confirmarea prin e-mail a comenzii este considerată a fi declarația noastră de acceptare a comenzii, nu confirmarea noastră de expediere.

4.1.4 În cazul modalităților de plată asociate plății imediate din partea dumneavoastră (cum ar fi PayPal, sofortueberweisung.de, etc.), plasarea produselor pe www.motordoctor.ro constituie o ofertă de către noi. Puteți accepta această ofertă pentru a încheia un contract de achiziție făcând clic pe butonul "Confirmați comanda" din ecranul coșului de cumpărături.

4.2 Puteți imprima datele comenzii dumneavoastră imediat după plasarea comenzii dumneavoastră. Dacă doriți să inspectați din nou documentele privind comanda dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon. Vom fi încântați să vă expediem o copie a acestor date.

4.3 Comenzile pot fi modificate înainte de a părăsi depozitul nostru sau înainte de a fi predate unui expeditor, adică înainte de a emite un număr de expediere și de a confirma expedierea bunurilor prin e-mail. Acest lucru nu afectează drepturile dumneavoastră de garanție legală sau drepturile dumneavoastră de anulare.

4.4 De asemenea, ne rezervăm dreptul de a anula contractul dacă bunurile nu sunt disponibile de la un furnizor atent selectat și de încredere, din motive pentru care nu suntem responsabili în mod culpabil (sub rezerva efectuării furnizării de către furnizorii noștri). În astfel de cazuri, ne vom angaja să vă informăm imediat că bunurile nu sunt disponibile și să rambursăm orice plată efectuată.

5. Piesele cu gaj

5.1 Piesele cu gaj sunt bunurile cărora li s-a atribuit un gaj în informațiile de comandă, de exemplu, alternatoarele, pe care trebuie să le achitați suplimentar la momentul achiziției. După ce ați recepționat o piesă cu gaj, vă rugăm să ne expediați piesa veche completă de la automobilul dumneavoastră și să ne expediați datele contului dumneavoastră bancar, astfel încât gajul să vă poată fi rambursat. Piesele auto vechi trebuie să ne fie returnate din contul dumneavoastră.

5.2 Vă rugăm să vă asigurați că etrierele de frână, pompele servodirecției și alte piese ale servodirecției au fost complet golite de lichid. Piesele vechi trebuie să poată fi refabricate și să nu aibă fisuri sau rupturi.

5.3 În cazul returnării pieselor vechi cu fisuri în carcasele lor sau arborii de transmisie sau diferențe în valorile curentului (amperajul)/randamentul, gajul nu poate fi rambursat.

5.4 Exemple de piese cu gaj sunt:
- pompele servodirecției
- casetele de direcție
- demaroarele
- alternatoarele
- etrierele de frână
- arborii de transmisie
- injectoarele pentru combustibil
- supapele de presiune înaltă
- baterille de acumulatoare

6. Expedierea și livrarea

Expedierea în România:

Costul de expediere pentru comenzile mai mici de 570,00 RON constituie este 50,00 RON. Oferim expedierea gratuită dacă valoarea comenzii depășește 570,00 RON (cu excepția livrării în străinătate și a tipurilor speciale de colete - articolele supradimensionate, piesele cu gaj și anvelopele).

Nu veți fi taxat cu taxe de tranzacție suplimentare atunci când utilizați modalitățile de plată precum PayPal sau cardul de credit.

Expedierea în afara România:

Costurile de livrare pentru livrarea în alte țări enumerate mai jos sunt valabile indiferent de valoarea comenzii și trebuie plătite în consecință.

România
50,00RON
Austria 51,50 RON
Belgia 51,50 RON
Bulgaria 50,92 RON
Danemarca 52,71 RON
Elveția 112,39 RON
Estonia 56,68 RON
Finlanda 51,50 RON
Franța 51,50 RON
Germania 35,97 RON
Grecia 51,50 RON
Insulele Feroe 103,43 RON
Irlanda 92,91 RON
Italia 51,50 RON
Letonia 51,50 RON
Lituania 51,50 RON
Luxemburg 51,50 RON
Norvegia 96,10 RON
Olanda 51,50 RON
Polonia 33,60 RON
Portugalia 51,50 RON
Regatul Unit 49,67 RON
Republica Cehă 46,51 RON
Slovacia 51,50 RON
Slovenia 51,50 RON
Spania 51,50 RON
Suedia 43,50 RON
Ungaria 39,73 RON

Suprataxa pentru articolele supradimensionate:

Următoarele piese de schimb sunt considerate articole supradimensionate:
bateriile, convertizoarele catalitice, colectoarele, amortizoarele de zgomot, amortizoarele de evacuare ale automobilelor de curse, pragurile, aripile, rezervoarele de combustibil, spoilerele, panourile laterale, cuplajele (barele) de remorcare, panourile din față, capacele de motoare, capotele, izolația compartimentului motorului și barele de protecție.

Livrarea articolelor voluminoase în România: 538,31 RON.

Livrarea bunurilor supradimensionate în Germania:

1) Costul de expediere pentru colectoare, convertizoarele catalitice, amortizoare de zgomot sau amortizoarele de evacuare ale automobilelor de curse va atrage după sine o suprataxă pentru articolele supradimensionate de 25,88 RON

2) Expedierea bateriilor, a aripilor, a pragurilor, a rezervoarelor de combustibil, a panourilor laterale, a spoilerelor și a barelor de protecție va atrage după sine o suprataxă pentru articolele supradimensionate de 51,76 RON

3) Expedierea panourilor din față, a cuplajelor (barelor) de remorcare, a capacelor de motoare, a capotelor și a barelor de protecție în Germania va atrage după sine o suprataxă pentru articolele supradimensionate de 77,64 RON

În plus, costurile de expediere pentru articolele supradimensionate în alte țări:
Austria: 139,50 RON
Belgia: 139,50 RON
Bulgaria: 527,96 RON
Danemarca: 439,97 RON
Elveția: 139,50 RON
Estonia: 496,65 RON
Finlanda: 160,20 RON
Franța: 191,26 RON
Grecia: 729,57 RON
Italia: 243,02 RON
Letonia: 501,82 RON
Lituania: 501,82 RON
Luxemburg: 139,50 RON
Olanda: 139,50 RON
Polonia: 295,04 RON
Portugalia: 579,46 RON
Republica Cehă: 108,44 RON
Slovacia: 160,20 RON
Slovenia: 465,59 RON
Spania: 569,11 RON
Suedia: 507,26 RON
Ungaria: 455,50 RON

Suprataxa pentru articolele supradimensionate se aplică pentru fiecare articol.

Notă:Expedierea bunurilor supradimensionate în țările care nu sunt indicate în această listă nu este posibilă.

Toate prețurile indicate sunt supuse TVA la rata actuală de 19%.

Termenele de livrare:

Disponibil:

Articolul este disponibil. Articolele cu acest status de disponibilitate sunt expediate în decursul a 1-2 zile lucrătoare de la recepționarea plății.

Indisponibil:

Acest articol nu poate fi comandat. Nu mai este disponibil sau a fost retras din fabricație. Puteți comanda un articol similar de la un alt producător.

Termenul de livrare depinde de disponibilitatea produsului. Vă rugăm să verificați statusul de disponibilitate al produsului care vă interesează. Puteți găsi informații despre taxele vamale posibile aici.

Nu există livrare în zilele de sărbător legale.

Opțiunea suplimentară "Comandă Securizată"

Cu opțiunea suplimentară "Comandă Securizată" aveți posibilitatea de a prelungi dreptul standard de anulare. Pentru plata la preț redus de 9,99 RON per comandă, vă oferim o rambursare integrală și o returnare gratuită în primele 100 de zile, fără a fi obligați să oferiți vreun motiv. Dreptul standard de anulare ar trebui menționat cu privire la procesare.Această opțiune, în măsura în care este oferită, este disponibilă la ultima etapă a procesului de formulare a comenzii. Este valabil numai dacă produsul se află în starea lui inițială, nu este deteriorat și nu a fost montat. Rețineți că dreptul dvs. legal de anulare nu este înlocuit și nici nu este afectat de opțiunea "Comandă Securizată".

Cerințele pentru returnări utilizând opțiunea "Comandă Securizată":

- Vă rugăm să formulați cererea de returnare a produsului în contul dvs. personal de pe www.motordoctor.ro sau contactați serviciul nostru suportu clienți.

- Expediați-ne articolul în pachetul original, cu factura atașată

- Piesele de schimb trebuie să fie neutilizate, nedeteriorate și neasamblate.

Opțiunea "Comandă Securizată" este valabilă doar pentru o returnare per comandă.

De îndată ce vom recepționa înapoi piesa de schimb de la dvs., aceasta va fi examinată minuțios. În cazul în care piesa auto corespunde cerințelor susmenționate, vom înlocui piesa cu alta sau vă vom rambursa banii, indiferent de preferință.

Vă rugăm să rețineți:

Condițiile opțiunii "Comandă Securizată" nu se aplică articolelor supradimensionate, pieselor vechi cu gaj sau anvelopelor. Condițiile opțiunii "Comandă Securizată" nu se aplică articolelor supradimensionate, pieselor vechi cu gaj sau anvelopelor.

7. Transferul riscului de transportare - următoarele se aplică clienților-persoane juridice:

Riscul distrugerii și deteriorării accidentale a bunurilor în timpul livrării vi se transferă de îndată ce bunurile au fost predate persoanei responsabile cu transportarea acestora sau când bunurile au părăsit depozitele noastre pentru transportare. Evenimentul care se produce cel mai timpuriu este evenimentul decisiv.

8. Acceptarea bunurilor/deteriorărilor de transportare

8.1 Utilizăm serviciile de coletărie pentru a expedia comanda dumneavoastră, printre alte modalități. În cazul în care un lot de bunuri pe care îl recepționați este deteriorat, vă rugăm să procedați după cum urmează: Dacă este posibil, adresați o reclamație despre bunurile deteriorate direct angajatului serviciului de coletărie și documentați gradul și amploarea deteriorărilor. Acest lucru nu va restricționa și nici nu va afecta drepturile dumneavoastră de garanție.

8.2 De asemenea, puteți refuza să acceptați bunurile deteriorate. Dacă bunurile livrate sunt deteriorate, vă rugăm să ne contactați prin telefon, e-mail sau personal la adresele menționate anterior. Ne veți ajuta astfel să ne executăm reclamațiile împotriva serviciului de coletărie și să ne îmbunătățim serviciul pe care vi-l oferim în același timp.

9. Prețurile și modalitățile de plată

9.1 Vă oferim diverse modalități de plată pentru bunurile achiziționate. Puteți găsi modalitățile de plată specifice pe pagina produsului relevant.

9.2 Toate prețurile din magazinul nostru online sunt indicate în RON și includ taxa legală pe valoare adăugată (TVA). Toate prețurile noastre sunt indicate în baza condițiilor franco depozit și includ ambalajUL, dar exclud toate costurile de expediere și orice costuri de plată la livrare (ramburs).

9.3 Prețul bunurilor este valabil la momentul plasării comenzii și este afișat în confirmarea comenzii pe care o recepționați prin e-mail după ce ați plasat comanda. Dacă articolele sunt salvate în coșul de cumpărături, prețul total al acestora este actualizat la cel mai recent preț zilnic în timpul procesului de formulare a comenzii.

9.4. Pentru contractele de achiziție între dumneavoastră și noi, prețul total plătibil – inclusiv costurile de expediere – este exigibil imediat. Sunteți de acord să recepționați factura numai în format electronic.

9.5

Cardul de credit:
După ce ați ales cardul de credit ca modalitate de plată, faceți clic pe “confirmați comanda”. După aceasta, veți fi redirecționat către o pagină securizată unde puteți selecta tipul cardului dumneavoastră de credit. În cele din urmă, trebuie să introduceți informațiile corecte ale cardului și să confirmați plata. Cardul dumneavoastră va fi debitat după finalizarea comenzii dumneavoastră.

Pay Pal:
După ce ați plasat comanda, veți fi redirecționat la pagina de conectare PayPal. Vă rugăm să vă conectați și să efectuați plata. Pentru a achita prin PayPal trebuie să aveți un cont PayPal. Nu există taxe suplimentare aferente acestuia.

9.6 Vă rugăm să rețineți că, în interesul plății securizate, pot fi solicitate documentele de identitate necesare, informațiile de pe contul dumneavoastră/cardul dumneavoastră de credit și o comparare a adresei de livrare. Acest lucru este efectuat exclusiv pentru securitatea dumneavoastră. Datele sunt expediate printr-o conexiune securizată și nu sunt transmise unor terțe părți. În astfel de cazuri, timpul de procesare a unei comenzi poate dura mai mult. Dacă informațiile solicitate nu sunt furnizate, comanda va fi anulată și costurile pentru comanda vor fi rambursate în aceeași monedă pe care ați selectat-o la plasarea comenzii. Într-un astfel de caz, bunurile nu vor fi expediate, iar oferta făcută de către dumneavoastră va fi considerată respinsă.

10. Arieratele/dreptul de reținere

10.1 Dacă aveți restanțe la vreo plată, ne rezervăm dreptul de a vă factura orice taxe necesare pentru orice notificări de reamintire pe care trebuie să le expediem, cu excepția cazurilor în care ne puteți dovedi că nu am suportat niciun cost pentru notificările de reamintire sau că aceste costuri sunt considerabil mai mici decât costurile de notificare pe care le-am solicitat. Fiecare notificare de reamintire costă 12,94 RON. Dacă notificarea de reamintire nu este necesară în conformitate cu secțiunea 286, subsecțiunea 2 din Codul civil german, nu veți suporta costuri pentru prima notificare de reamintire.

10.2 În cazurile în care consumatorii au restanțe, vom avea dreptul să solicităm dobânzi de cinci (5) puncte procentuale - iar pentru clienții-persoane juridice nouă (9) puncte procentuale - peste rata de bază aplicabilă.

10.3 Revendicarea unor daune suplimentare din cauza restanțelor nu va fi exclusă prin solicitarea de taxe de notificare și/sau dobânda de primit.

10.4 Puteți compensa cererile pendinte împotriva noastră sau puteți revendica dreptul de reținere numai dacă cererea reconvențională este incontestabilă, dacă există un titlu legal recunoscut sau dacă cererea reconvențională se află într-o relație sinalagmatică cu cererea în cauză.

11. Rezerva dreptului de proprietate

11.1 Pentru a ne asigura reclamațiile privind prețul de cumpărare împotriva dumneavoastră, ne rezervăm dreptul asupra tuturor bunurilor livrate dumneavoastră până când prețul de achiziție va fi achitat integral.

11.2 Sunteți obligat să tratați cu grijă bunurile supuse rezervei dreptului de proprietate.

11.3 Înainte de achitarea integrală a creanțelor garantate, bunurile supuse rezervei dreptului de proprietate nu pot fi nici gajate unor terți, nici cesionate în scopuri de garanție. Trebuie să ne informați imediat în scris dacă terții obțin accesul la bunurile care ne aparțin.

11.4 Dacă sunteți un client-persoană juridică, vi se vor aplica și următoarele:

11.4.1 Ne rezervăm dreptul de proprietate asupra tuturor bunurilor livrate până la efectuarea plății integrale a tuturor creanțelor noastre curente și viitoare care decurg din contractul de achiziție și a relațiilor comerciale în curs cu dumneavoastră („creanțele garantate”).

11.4.2 Dacă valoarea realizabilă a valorilor mobiliare depășește creanțele garantate cu mai mult de 10%, vom fi obligați să eliberăm valorile mobiliare la cererea dumneavoastră. Alegerea valorilor mobiliare care urmează să fie eliberate va fi efectuată de către noi.

11.4.3 Orice prelucrare sau modificare pe care o efectuați asupra bunurilor livrate este întotdeauna pentru noi. În cazul în care bunurile furnizate sunt prelucrate cu alte articole care nu ne aparțin, vom dobândi coproprietatea asupra noului articol la valoarea bunurilor livrate (suma facturii finale, inclusiv TVA) ca procentaj din valoarea articolelor prelucrate la timpul prelucrării. Noul articol care apare ca urmare a prelucrării va fi, de asemenea, supus acelorași condiții ca și pentru bunurile furnizate în cadrul rezervării.

11.4.4 Dacă bunurile furnizate sunt amestecate inseparabil cu alte articole care nu ne aparțin, vom dobândi dreptul de proprietate asupra noului articol la valoarea bunurilor furnizate (suma facturii finale, inclusiv TVA) ca procentaj din valoarea celorlalte articole amestecate în momentul amestecării. Dacă amestecarea este efectuată astfel încât articolul dumneavoastră să fie considerat articolul principal, se consideră că a fost convenit că ne veți transfera proprietatea proporțională. Veți păstra proprietatea exclusivă sau coproprietatea rezultată pentru noi.

12. Termenul, blocarea și rezilierea contului

12.1 Contractul de înregistrare a contului este încheiat pe o perioadă nedeterminată.

12.2 Puteți rezilia contractul de înregistrare a contului oricând, fără preaviz.

12.3 Putem rezilia în mod corespunzător contractul de înregistrare a contului cu un preaviz de două săptămâni.

12.4 Dreptul de a rezilia contul cu motive întemeiate rămâne neafectat. În special, putem rezilia contractul de înregistrare a contului fără notificare dacă:

- furnizați date incorecte sau incomplete la înregistrare
- încălcați în mod repetat alte obligații contractuale și continuați să le încălcați, în pofida faptului că vă cerem să vă abțineți de la aceasta;

12.5 Dacă am reziliat contractul, nu veți avea dreptul să creați iarăși un cont nou, inclusiv sub un alt nume sau altă denumire.

12.6 Toate notificările de reziliere trebuie să fie efectuate în scris. Rezilierile prin e-mail sunt considerate ca fiind efectuate în scris.

13. Garanțiile

13.1 Cu excepția cazurilor în care se stipulează altfel mai jos, drepturile dumneavoastră în cazurile de defecte materiale și vicii juridice sunt acoperite de dispozițiile legii.

13.2 Drepturile de garanție pentru articolele noi expiră pentru consumatori în decurs de doi ani. În cazul articolelor uzate, acestea vor expira în decurs de un an de la transferul riscului.

13.3 Dacă este depusă o cerere de garanție, veți avea dreptul să alegeți să invocați dreptul dumneavoastră de a remedia defectul sau de a livra bunuri fără defecte (executarea ulterioară). În cazul în care modalitatea de executare ulterioară selectată atrage după sine costuri disproporționat de mari, cererea va fi limitată la tipul rămas de performanță ulterioară. Vă vom informa despre acest lucru după caz.

13.4 Dacă solicitați costurile de instalare și/sau demontare cu privire la înlocuirea la un autoservice a unei piese noi furnizate de către noi ca urmare a răspunderii pentru defectele materiale, vă vom solicita să expediați facturile, bonurile de plată originale, etc., deoarece serviciile autoservice-ului vor fi rambursate de către noi dacă cererea de garanție este acceptată. Vă rugăm să vă asigurați că factura indică numai lucrările care sunt direct legate de remedierea defectului (adică nu există servicii externe pe factură). În plus, costul forței de muncă ar trebui să prezinte o grupare a numărului de ore lucrate.

13.5 În cazul clienților-persoane juridice, răspunderea pentru defectele articolelor uzate este exclusă. Acest lucru nu se va aplica neglijenței grave sau intenției. Pentru articolele noi, drepturile de garanție vor expira în decurs de un an de la transferul riscului.

13.6 Pur și simplu pentru claritate, dorim să subliniem că următoarele circumstanțe nu justifică sau nu constituie defecte materiale dacă acestea sunt cauza defectului:
- uzura naturală;
- utilizarea necorespunzătoare;
- îngrijirea necorespunzătoare sau incorectă a bunurilor;
- utilizarea inadecvată sau necorespunzătoare;
- instalarea incorectă, în special dacă piesa comandată nu este în mod clar cea potrivită;
- nerespectarea instrucțiunilor de utilizare;
- prelucrarea/manipularea incorectă.

14. Verificarea preciziei ajustajului

Dorim să atragem atenția că, în pofida tuturor eforturilor cuvenite, în anumite cazuri se pot produce livrări incorecte. Înainte de a instala o piesă pe care ați cumpărat-o, sunteți obligat să o verificați vizual, comparând-o cu piesa originală care este înlocuită dacă piesa comandată este de fapt corespunzătoare automobilului dumneavoastră, de exemplu dacă găurile și îmbinările corespund. Dacă piesa pe care ați cumpărat-o diferă în dimensiunile, forma sau materialul/ele de piesa originală înlocuită, vă rugăm să ne contactați pentru clarificări ulterioare înainte ca piesa pe care ați cumpărat-o să fie instalată, adaptată sau modificată, de exemplu vopsită. Drepturile dumneavoastră de garanție nu vor fi afectate de această prevedere.

15. Garanția producătorului

Dacă există vreo garanție separată a producătorului la care s-ar putea recurge împreună cu garanția, aceasta va fi afișată în fiecare descriere a produsului. Această garanție se aplică numai produsului specific, iar reclamațiile dumneavoastră se vor baza pe condițiile de garanție ale producătorului și vor fi adresate numai acestui producător.

16. Răspunderea vânzătorului pentru daune

16.1 Vom fi răspunzători fără restricții pentru intenție, neglijență gravă și în caz de vătămare a vieții, a membrelor sau a sănătății.

16.2 În cazul neglijenței minore, vom fi răspunzători în cazurile în care a fost încălcată o obligație contractuală esențială. O obligație contractuală esențială în sensul prezentului alineat este o obligație a cărei îndeplinire permite executarea prezentului contract și pe îndeplinirea căreia partenerul contractual se poate baza frecvent.

16.3 În cazul alineatului 16.2 de mai sus, nu vom fi răspunzători pentru lipsa succesului comercial, profitul nerealizat sau daunele indirecte.

16.4 Răspunderea în conformitate cu alineatul 16.2 de mai sus este limitată la daunele tipice previzibile la momentul încheierii contractului.

16.5 Restricțiile de răspundere se aplică în favoarea angajaților, a reprezentanților și a prepușilor noștri folosiți la executarea contractului corespunzător.

16.6 Orice răspundere pentru garanțiile oferite de către noi și pentru reclamațiile în baza Legii germană privind răspunderea pe produse rămâne neafectată.

16.7 În caz contrar, orice altă răspundere din partea noastră este exclusă.

17. Soluționarea online a litigiilor: informațiile în conformitate cu capitolul 14 (1), Regulamentul 2013/524/UE privind SOL în materie de consum

Comisia Europeană oferă o platformă pentru soluționarea online a litigiilor (SOK), care poate fi găsită la http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Compania noastră nu este, în principiu, nici pregătită, nici obligată să participe la procedurile de soluționare a litigiilor în fața unui organism de arbitraj pentru consumatori.

18. Arbitrajul consumatorilor: informațiile în conformitate cu articolul 36 din Legea germană privind soluționarea litigiilor cu consumatorii

18.1 Nu participăm la procedurile de soluționare a litigiilor în fața organismelor de arbitraj pentru consumatori. În același timp, situația juridică impune să vă informăm despre un organism de arbitraj pentru consumatori care este responsabil pentru dumneavoastră:

18.2 Allgemeine Verbraucherschlichtungsstelle des Zentrums für Schlichtung e.V., (Organismul de conciliere în materie de consum), Strassburger Strasse 8, 77694 Kehl am Rhein, telefonul: 07851 / 795 79 40, fax: 07851 / 795 79 41, email: [email protected], site-ul web: www.verbraucher-schlichter.de

19. Dispoziții finale

19.1 Prezentul contract este reglementat de legile Republicii Federale Germania, cu excluderea dispozițiilor Convenției Naţiunilor Unite cu privire la contractele pentru vânzarea internaţională de bunuri Acest lucru nu se aplică consumatorilor în ceea ce privește acele dispoziții aplicabile în mod obligatoriu în legislație, care ar fi aplicabile fără această clauză, adică de obicei în țara în care consumatorii își au reședința principală și de la care nu se pot face abateri prin contract.

19.2 Locul de jurisdicție exclusiv pentru toate litigiile care decurg din sau în legătură cu prezentul contract este orașul Berlin, cu condiția ca părțile contractante să fie comercianți sau să nu aibă niciun loc de jurisdicție general în Germania sau în orice alt stat membru al UE sau care și-au mutat reședința permanentă în străinătate după intrarea în vigoare a acestor condiții sau al căror loc de reședință sau domiciliul obișnuit este necunoscut la momentul introducerii acțiunii.

19.3 Avem dreptul să modificăm sau să adaptăm aceste condiții pe durata prezentului contract, cu efect pentru viitor, dacă acest lucru devine necesar dintr-un motiv obligatoriu, cum ar fi deciziile instanțelor sau modificările legislative. Vă vom expedia în scris termenele și condițiile modificate înainte de data planificată a intrării lor în vigoare și vă vom indica în special noile prevederi și data intrării lor în vigoare. În același timp, vă vom acorda o perioadă adecvată de cel puțin patru (4) săptămâni pentru a declara dacă acceptați condițiile de utilizare modificate pentru utilizarea în continuare a serviciilor noastre. Dacă nu este făcută nicio declarație în decursul acestei perioade, care va începe odată cu recepționarea în scris a mesajului dumneavoastră, termenele și condițiile modificate vor fi considerate a fi acceptate. Vă vom informa separat despre această consecință juridică la începutul perioadei, adică despre dreptul de opoziție, termenul de opoziție și importanța tăcerii dumneavoastră. Acest mecanism de modificare nu se aplică modificărilor obligațiilor contractuale principale ale părților.

19.4 Nulitatea prevederilor individuale nu afectează caracterul obligatoriu al clauzelor rămase.

19.5 Limba prezentului contract este limba germană.

Berlin,23.03.2021

Motordoctor.ro - Hotline und Support.Motordoctor.ro - Hotline und Support.
Lista produselor dorite 0 Înregistrare
0
Articole
#
13-9901
0
Coșul dvs. este gol